Охрид се подготвува за Водици

Охрид е подготвен за најголемата црковна манифестација Богојавление Водици. Во соработка со опстината дебарско кицевската епархија ги приврсува подготовките за празникот кој најмасовно години наназад се прославува во балканскиот Ерусалим. По традиција празнувањето ке започне со утрешна богослужба и литургија во црквите, а чесниот крст ке се фрла во 10 часот на градското пристаниште. Околу 1000 ...

⇐ Daily24 Вести ⇒