Охрид подготвен за Водици

Се е подготвено за големиот верски празник Богојавление Водици. Илјадници верници се очекуваат во Балканскиот Ерусалим да присуствуваат на осветувањето на водите на Охридското езеро. И оваа година празникот ќе се одбележи во духот на христијанската вера и обичаи и ќе трае три дена . Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид на 17 јануари пред охриѓани премиерно ќе го прикаже документарниот филм ...

⇐ DailyСител ⇒