Очната клиника доби најсовремен апарат за фако хирургија

Најсовремен апарат за фако интервенции е ставен во функција на Универзитетската клиника за очни болести. Ваков апарат имаат само некои земји и е единствен во регионот.Апаратот, кој е набавен од страна на Министерството за здравство, е во вредност од пет милиони денари и со него веќе се извршени осум интервенции, соопштија од Владата.Вицепремиерот и министер за здравство Никола Тодоров денеска ја ...

⇐ DailyМКД ⇒