Во нова стратегија за плати- зголемување на минималецот

Се крои нова стратегија за платите, зголемување на минималецот, скратување на периодот во договорите на определено, наместо за пет, ангажираните да бидат вработени во рок од три години. Предлозите ќе се најдат пред Економско- социјалниот совет. Синдикатите констатирале нееднаквост на платите, на сити работни места во различни индустриски сектори. Социјалните партнери најавија- на маса ќе се најде ...

⇐ DailyМРТ ⇒