Нов снег- нови проблеми

Скршеници и премрзнати екстремитети. Брзата помош постојано носи нови пациенти. Ваква е сликата на Универзитетската клиника за хируршки болести „Свети Наум Охридски“ во Скопје. Снегот, студот и замрзнатите тротоари го отежнуваат движењето на пешаците, чести се повредите. Граѓаните велат дека внимаваат и оти излегуваат само кога е неопходно. Од почетокот на годинава се примени околу 130 пациенти ...

⇐ DailyМРТ ⇒