Незири: Албанците и Македонците треба да имаат Резолуција за геноцидот

Усвојување на Резолуција во Собранието на Република Македонија со која се осудува геноцидот врз албанскиот народ во Македонија во периодот 1912-1956. Ова е дел од барањата кои се содржани во Платформата на албанските лидери, но што всушност истата значи? НОВА разговараше со Сафет Незири , истакнат член на ДУИ, кој објаснува од каде истата потекнува? За Резолуцијата за осудување на геноцидот врз ...

⇐ DailyНова ТВ ⇒