Невладините бараат да се воведе задолжително сексуално образование

Сексот останува табу тема Младите кои прерано и неинформирани го доживеале своето прво сексуално искуство лесно посегнуваат по пороци, стануваат насилни, но и мета на насилници. Нивното ризично однесување, во отсуство на поддршка од родителите резултира со нарушено физичко и емоцонално здравје, покажуваат последните истражувања. Невладините, вината ја лоцираат во инсистирањето на традиционалните ...

⇐ DailyТелма ⇒