НБРМ и Бирото за образование потпишаа Меморандум за соработка

Како што соопшти НБРМ, двете институции ќе вршат консултации за стратегиски прашања на национално и меѓународно ниво, ќе подготвуваат наставен и прирачен материјал за основните и средните училишта од областа на финансиската писменост и ќе организираат обуки и други едукативни активности со кои ќе бидат опфатени наставниците и учениците. НБРМ и Бирото ќе реализираат соработка на полето на ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒