Населбата Илинден доби нова библиотека

Отворена е нова библиотека во населбата Илинден како дел од Домот на култура „Марино“, а во рамки на манифестацијата „Илинден 2017“. Матица македонска го донираше почетниот фонд на книги во новата библиотека. „Отворањето на библиотеката е дел од континуираните активности на локалната самоуправа во насока на обезбедување поволни услови за негување и унапредување на културата, која е белег на ...

⇐ DailyМакфакс ⇒