Најстудено во Битола, најмногу снег во Маврово

Најстуден град ноќеска во земјава беше Битола со минус 22 степена. Во Тетово и во Маврово минус 20, во Скопје минус 14, студено беше дури и во Дојран и во Гевгелија со минус 7 целзиусови. Највисока снежна покривка има во Маврово, околу 70 сантиметри, потоа во Лазарополе половина метар, во Струмица, Битола, Демир Капија и во Штип. И утре се очекуваат ниски температури до минус 15 степени, нов ...

⇐ DailyМРТ ⇒