Надлежните недоволно ефикасни во справување со снегот

Скопје под снег, 10 јануари 2017. Испукани водоводни цевки, неисчистени улички и непроодни патишта, предизвика снегот кој деновиве ја зафати Македонија. Службите велат дека работат на терен и дека ги острануваат дефектите и ги расчистуваат патиштата, но апелираат и граѓаните да бидат повнимателни. И покрај најавените поларни температури и снежни врнежи и координација на институциите, сепак ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒