Над 4500 илјади граѓани, приватни и државни фирми должат милиони евра за данок

Физички лица, активни и фирми во стечај, јавно претпријатија, општини, се најдоа на новата, десетта по ред листа должници на УЈП. Нивните долгови се доспеани до 31 април 2017 и неплатени до 31 јули, а се по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини. УЈП ги објавува имињата на физички лица и самостојните вршители на ...

⇐ DailyМрежа ⇒