МВР за евакуирањето на пратениците од Собранието

Со писмено соопштение од Министерството за внатрешни работи информираа дека специјалците работат на евакуирање на пратениците од Собранието. „Денеска колу 18,50 часот граѓаните кои протестираа во организација на граѓанската инцијатива „За заедничка Македонија“, насилно влегоа во просториите на Собранието на Република Македонија. Во нарушувањето на јавниот ред и мир со повреди се здобиле неколку ...

⇐ DailyВест ⇒