Жителите на улицата " Воин Драшкoвиќ" во Хром после долги години мрак, конечно доби улично осветлување. Поставени се пет нови столбови и 7 нови светилки, ...
сите 2 | | | веќе видена

Пишува: Дерала Во македонската политичка питореска, Суперхик се вклопува маестрално. Да нема забуна, по еден изданок од видот на Суперхик има и во останатите ...
| | веќе видена

Младите Македонци, солунските атентатори, гемиџиите, само неколку месеци пред настаните во Солун, во Париз, во една мала коноба, со симпатично име „Утро“ на ...
| | веќе видена

Сексуалната експлоатација и сексуалната злоупотреба на деца може да се случи преку интернет, по телефон, на улица или преку веб камера, дома или во училиште. ...
сите 8 | | | веќе видена

Оваа Влада е тотално неспособна и неснаодлива затоа што во време кога ние треба да го носиме новиот буџет за 2019 година ние се занимаваме со ребаланс на ...
сите 2 | | | веќе видена

Хелсиншкиот комитет за човекови права во извештајот за октомври 2018 нотирал прекршувања на судењата за упадот во Собранието од 27 април. „Хелсиншкиот комитет ...
сите 5 | | | веќе видена

пишува: Мери Цветковска Да се биде различен не е зараза, ниту болест, тоа е различност која не ја исклучува, туку, напротив, ја вклучува слободата на љубов, ...
| | веќе видена

Советот на Општина Велес со 11 гласови „за“ и осум воздржани го поддржа барањето на УО на Детските градинки „Димче Мирчев“ за поголем број деца над нормативите ...
| | веќе видена

Собранието ќе ги подобри услови за работа на собраниските известувачи. За ова денеска генералната секретарка на Собранието, Цветанка Иванова, разговараше со ...
| | веќе видена

next