ММФ: Македонската економија годинава со раст од 3,2%, следната 3,4

Меѓународниот монетарен фонд во најновата економска прогноза предвидува дека македонската економија годинава ќе има раст од 3,2 отсто, а догодина од 3,4 проценти. Во документот објавен на традиционалното пролетно заседание на ММФ и Светска банка во Вашингтон, се посочува дека растот на македонскиот БДП до 2022 година ќе се движи до 3,8 отсто. Највисок економски раст во регионов годинава ќе ...

⇐ DailyМрежа ⇒