Матурантите танцуваа

Со изведба на познатиот штраусов танц квадрил, денеска на градскиот плоштад охридските матуранти од средните училишта во Охрид го одбележаа крајот на завршување на средното образование. Точно на пладне тие истовремено танцуваа со матурантите од уште шеесетина градови на Централна и Југоисточна Европа. Како што истакна професорката Соња Думбалова, под чие водство средношколците се подготвуваа за ...

⇐ DailyOhridNews ⇒