Мандатарот Груевски во тесно

Архивска фотографија - Седница на Собранието на Македонија за избор на нова Влада. Експозе на премиерот Никола Груевски, 2014. Беса и Алијанса за Албанците најавија дека нема да преговараат со мандатарот, а единствено од ДУИ велат дека ќе разговараат. Експертите оценуваат дека Груевски има тесен простор за маневар при формирањето на владата. Мал маневарски простор му останува на мандатарот Никола ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒