Малиот Стефан Ристевски- Бадникарски кум за 2017 година

Снежната и ветровита вечер не ги предомисли карпошани да излезат од своите топли домови и да го одбележат традиционалниот чин на пречекување Бадник Со свечена литургија, која ја одржа свештеното лице од црквата „Св. Петар и Павле" и со кршење на погачата, вчера вечерта паричката најмногу среќа ќе му донесе на најмладиот жител присутен на коледарскиот оган, а тоа е четиригодишниот Стефан ...

⇐ DailyStart.mk ⇒