Лес: Прво федерализација на Македонија, а потоа припојување на дел кон Албанија

Албанското малцинство да добие одредено ниво на независност односно федерализација, а потоа спојување со матичната држава Албанија. Вакви идеи за прекројување на границите на Балканот како што пренесува Дневник, објавува Тимоти Лес, поранешен политички секретар во амбасадата на Обединетото Kралство во Скопје во анализата во „Форин полиси“. Во неа тој заговара формирање голема Србија, Хрватска и ...

⇐ DailyТВ Нова ⇒