„Коха“: Заев се согласил на промена на химната и знамето, ДУИ побарала гаранции

Иако одговорите на СДСм кон албанската Платформа не се обелоденети за медиумите и за граѓаните, весникот Коха од блиски извори до албанските партии дознава некои детали за тоа што напишале од СДСМ. Партијата на Заев според овие извори секогаш давала гаранција за нов закон за употреба на Албанскиот јазик и поништување на законот од 2008 за употреба на јазиците на немнозинските заедници. СДСМ ...

⇐ DailyРепублика ⇒