На кого би му одговарале нови избори?

Архивска фотографија - Претседателите на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ Никола Груевски и Али Ахмети Сите опции се отворени засега, од влада на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ, влада на СДСМ со партиите на Албанците, па и нови брзи избори, оценуваат аналитичарите. Според нив, последната опција најмалку му одговара на СДСМ. Двата главни фактори во моментов за формирање влада, ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ се уште не почнале ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒