Каква ќе биде судбината на СЈО - рокот истекува

 Две третини позитивни гласови од народните избраници за продолжување на мандатот на СЈО, иницијатива до Уставниот суд која членот 22 од законот за СЈО, каде би требало да биде прогласен за неуставен. Отворена е и можноста СЈО да стане одделение во Основното обвинителство, за докрај да ги истражи предметите. Во меѓувреме, пред истекот на мандатот во Специјалното јавно обвинителство се ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒