Кај Горан Грујевски пронајдени упатства за однесување на сведоците пред СЈО

При извршениот претрес кај поранешниот шеф на петтата управа во МВР Горан Грујевски пронајден е нотес со евиденција – кој сведок во колку часот влегува во СЈО и од кој обвинител е испрашуван, изјави обвинителката Ленче Ристоска на денешното сослушување во Апелацискиот суд. Компјутерот на Грујевски каде имало креирана папка со наслов „СЈО“ каде стоеле упатства како да се однесуваат лицата кои биле ...

⇐ DailyБриф ⇒