Иванов со пораки од Унгарија – Да се одржи конститутивна и да се отфрли платформата

По Азербејџан, претседателот на државата Ѓорге Иванов замина во еднодневна посета на Унгарија. По средбата со неговиот унгарски колега Јанош Адер, Иванов порача што поскоро да се одржи конститутивна седница на која ќе се избере претседател на Собранието. Тој повторно и порача на СДСМ да ја отфрли Тиранската платформа. „Ургентно потребно е конститутивната седница на Собранието на Република ...

⇐ DailyТВ21 ⇒