Иванов оствари средба со претседателот на Парламентот на Унгарија, Ласло Ковер

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Будимпешта се сретна со претседателот на унгарскиот Парламент, Ласло Ковер. На средбата беа разменети мислења за севкупните билатерални односи меѓу Република Македонија и Унгарија, особено во контекст на соработката на парламентарно ниво.Македонскиот претседател оцени дека Унгарија е важен и потврден партнер на Република Македонија и ...

⇐ DailyВечер ⇒