Иванов оствари средба со претседателот на Парламентот на Унгарија, Ласло Ковер

Македонскиот претседател оцени дека Унгарија е важен и потврден партнер на Република Македонија и нејзината интеграција во Европската унија и во НАТО. Тој ја поздрави досегашната соработка меѓу парламентите на двете земји, истакнувајќи дека е во согласност со квалитетот на билатералните односи, и изрази очекување за натамошно унапредување во иднина. На средбата двајцата соговорници разменија ...

⇐ DailyКурир ⇒