Иванов- Орбан: Неприфатливо е други држави да се мешаат во внатрешните работи на Македонија

На средбата, претседателот Иванов изрази благодарност за севкупната поддршка што Република Македонија ја добива од Унгарија во однос на нашето уставно име, за предизвиците од илегалната миграција, како и за унгарската иницијатива за осуда на Тиранската платформа на последниот состанок на Европскиот совет. Воедно, македонскиот претседател го запозна својот соговорник со актуелните состојби во ...

⇐ DailyКурир ⇒