Иванов за „Маџар Хирлап“: Македонија нема да прифати уцени

Одговорно однесување на партиите во согласност со Уставот, но и нови, предвремени избори за пратеници како можно решение за надминување на политичката криза, посочува шефот на македонската држава Иванов во интервјуто за унгарскиот весник „Маџар Хирлап“. Според Иванов, една од пречките за доделувањето на мандатот на лидерот на втората партија, СДСМ, е во тоа што не ја осудил постизборната ...

⇐ DailyМРТ ⇒