Иванов од ЕУ бара паралелни преговoри со Унијата и за името

Статус-кво ситуацијата со евроинтегративниот процес создава фрустрации во Македонија, што не е добро ниту за Македонија, ниту за регионот, ниту за кредибилитетот на проширувањето на Европската унија Паралелно одвивање на пристапните преговори на ЕУ со Македонија и разговорите околу името, побара денеска македонскиот претседател Ѓорге Иванов од претседателот на ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒