Инспектори кај директорите кои ги тераат учениците на протест

По бурните реакции против злоупотребата на ученици за политички цели, Министерството за образование и наука конечно се огласи со реакција. МОН ги обвини директорите на училиштата кои дозволуваат учениците да излегуваат на протести и велат дека му наложиле на Инспекторатот да ги провери училиштата и да ги преземе потребните мерки. -Му наредивме на Државниот просветен инспекторат, директно на ...

⇐ DailyЛибертас ⇒