Груевски очекува еврокомесарот Хан да повика да се отфрли Тиранската платформа

Хан да ја осуди тиранската платформа очекува лидерот на ВМРО ДПМНЕ. Во телевизиско интервју Никола Груевски рече дека како партија на средбата со еврокомесарот ќе му понудат она што и до сега го говореле и е во духот на партијата, осуда за платформата. Груевски потсети на 2008та кога ЕУ им наметнала да коалицираат победниците од македонскиот и албанскиот блок и тоа вели треба да остане и во ...

⇐ DailyСител ⇒