Груевски за Дневник: ВМРО ДПМНЕ нема да се согласи со продолжување на рокот на СЈО

ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи да се продолжи рокот за работа на СЈО, а со тоа да се пролонгира и крајот на политичката криза. Груевски во интервјуто за Дневник е дециден дека неговата партија ги испочитувала сите одредби од Пржинскиот договор вклучително и во делот на Специјалното обвинителство. „Тоа што го договоривме го почитуваме и покрај целата очигледност дека СЈО е идеја што на Заев му е ...

⇐ DailyСител ⇒