Груевски - Ако ВМРО-ДПМНЕ сега не формира влада, ќе се врати на голема врата

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски Груевски не одговари директно дали заедничката платформа на трите албански партии е прифатлива за ВМРО-ДПМНЕ. Тој со порака до ДУИ дека крши принципи ако коалицира со СДСМ. Од СДСМ, пак, засега молчат. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, во денешното интервју за Дневник, не одговори директно на прашањето дали за неговата партија се прифатливи ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒