Граѓанското движење против осиромашување: Нема да дозволиме преку покачување на даноци да се осиромашат граѓаните

Граѓанското движење против осиромашување, денеска потсети дека имаат 3 конкретни барања до владата. -Првото барање е, владата безусловно и јавно да се откаже од планот за било какво зголемување на даноците, бидејќи зголемувањето на даноците ќе влијае на зголемување на трошоците за живот и за осиромашување на компаниите и граѓаните. Второ, бараме намалување на даноците и трошоците за придонеси од ...

⇐ DailyКурир ⇒