Граѓанската иницијатива „5 до 12“ повторно ќе кампува

Граѓанската иницијатива „5 до 12“ повторно кампува пред Собранието. Шаторите ќе се постават утре изутрина. Барањата се срочени. Да се избрише границата од 26 години во законите за здравствено осигурување и социјална заштита, луѓето со посебни потреби да имаат право на бесплатни лекови и на посебен паричен додаток, се само дел од приоритетите кои оваа иницијатива ги испорача до надлежните ...

⇐ DailyМРТ ⇒