Што говореше Љубчо Георгиевски за федерализацијата и промената на името пред 22 години

Во второто продолжение на серијалот емитувано пред неколку дена можеше да се забележи една интересна изјава на тогашниот претседател на партијата Љубчо Георгиевски од 10-тиот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ одржан во Кичево во 1995 година. Еве што говорел Георгиевски за опасноста од промена на името на државата и за опасноста од федерализација на Македонија кога имал одговорна функција: „Денешниот конгрес ...

⇐ DailyКурир ⇒