Голем пожар во скопски Карпош, нема повредени

Пожарот е локализиран, нема повредени. Се гаснеше два часа. Интервенираа 40 пожарникари со 15 возила. Бил активиран и Градскиот штаб од каде што дополнително испратиле 8 возила за асистенција на противпожарните цистерни со вода. Ветерот беше дополнителен проблем. Учениците од средното училиште „Здравко Цветковски“ беа евакуирани навреме, како и вработените од Институтот за социо-политички ...

⇐ DailyМРТ ⇒