Г.Г. Стефан во Тетово: Да размислуваме за христијанските придобивки

На Македонија ако и го одземеме или непризнаеме христијанското што ќе остане од неа. Ако имаме нешто со што може да се гордееме, тоа е нашето духовно, христијанско наследство. Да размислуваме за христијанските придобивки и со нашиот живот и нашите дела да потврдуваме дека воскресението живее и во нашите души и оти сме народ на верата и на Бога, порача Архиепископот охридски и македонски г.г. ...

⇐ DailyТочка ⇒