Гевгелија на референдум за и против рудници со злато

В недела, на 23 април, жителите на Гевгелија на референдум ќе решаваат дали се за или против отворање рудници на територијата на Општината. Активистите стравуваат за животната средина Меѓународни компании од Канада во изминатите четири години добиле концесии од Владата за детални геолошки истражувања на две локации во Општина Гевгелија, односно на падините на планината Кожуф, и доколку добијат ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒