ФЗОМ: Рекација во врска со донациите на детето што настрадало од струен удар

Во врска со се почестите апели за донации и помош на социјалните мрежи и медиуми за детето П.Б. од Скопје, кое настрадало од струен удар, ФЗОМ сака да ја информира јавноста: „За детето П.Б. нема никаков предмет за лекување во странство, воопшто не е барано лекување. Воедно детето не е здравствен осигуреник на ФЗОМ. Во контакт со еден од родителите кажано ни е дека детето е со околу 50% ...

⇐ DailyМакфакс ⇒