Филип Петровски на распит во ОЈО

Директорот на Државниот архив Филип Петровски денеска беше повикан во Основното јавно обвинителство поради кривична пријава поднесена против него иницирана од објава на социјаната мрежа „Твитер“. Станува звор за твитот во кој Петровски наведува: „Доаѓа Ќосето вечер. Има пискотници да се слушаат. Две ипол години го малтретирате цел народ. На врата ќе ви ѕвони. „Вие добро знаете дека „Твитер“ е ...

⇐ Daily24 Вести ⇒