ЕУ ниту ја осудува албанската платформа, ниту ја коментира „контра-платформата“ на Груевски

Претставници на Европската Унија засега не сакаат да даваат коментари за најавената „платформа за зачувување на Македонија“ на Никола Груевски, туку ќе бараат да се почитуваат досегашните препораки, како и договорените обврски преземени со Пржинскиот процес. – Нема да шпекулираме или да коментираме партиски програми. Очекуваме наскоро да се формира нова влада, посветена на имплементирање на ...

⇐ DailyФактор ⇒