ЕЛЕМ: Грција вовела забрана и го исклучила далноводот кон Македонија

Во текот на вчерашниот ден Република Грција вовела забрана за физички трансакции и го исклучила далноводот кон Македонија, односно не дозволува транзит на енергија, соопштија денеска од ЕЛЕМ. Истовремено, и соседна Бугарија ги разгледувала опциите за затворање на сопствената интерконекција кон соседните земји, посочуваат од АД ЕЛЕМ. Оттаму повторуваат дека набавката на електрична енергија што се ...

⇐ DailyСтандард ⇒