ДУИ во програмата од 2014 најави екстерно тестирање, а сега ќе гласа против

Демократската Унија за Интеграција на Али Ахмети во својата изборна програма од 2014 година, на страна 189 децидно најавува и го поддржува екстерното тестирање како современ и прогресивен концепт кој изобилува со квалитет, професионализам и ќе придонесе за суштински реформи во образованието. Па така, во својата програма ДУИ најавува „спроведување на екстерното тестирање, како инструмент кој ...

⇐ DailyStart.mk ⇒