Македонија ќе добие четири нови електрични локомотиви

До крајот на декември годинава Македонски железници- Транспорт ќе ја добијат првата од четирите нови електролокомотиви, што ќе ги испорача кинеската компанија ЦРРЦ Џуџоу. Потпишан е договорот вреден 8 милиони евра, а набавката ќе се реализира преку кредитната линија на Европската банка за обнова и развој за обнова на возниот парк на Македонски железници- Транспорт. „Ќе значи обнова на возниот ...

⇐ DailyОхрид 24 ⇒