Диогарди побара промена на Уставот во насока на формирање бинационална држава (видео)

САД треба да бараат кодификација за етничка рамноправност меѓу Албанците и Македонците во Уставот, бидејќи сегашниот Устав (1991) содржи застарена постјугословенска одредба во која е поставен второкласен , дискриминаторски статус за Албанците во Македонија – смета претседателот на Албанско-американската граѓанска лига, Џозеф Џ. Диогарди. Тој во своето излагање на сослушувањето во Поткомитетот за ...

⇐ DailyРепублика ⇒