Димитриев: Изјавите на Рама не се во прилог на добрососедството и градењето пријателски односи

-Каква неодговорност од социјалист кој најотворено подгрева национализам! Додека владее конфузност кај политичари во соседството дали сакаат да поддржат навистина пријателски дух во Регионот или не, сакам да им порачам дека ние, иднината на Македонија ја гледаме во Европската унија и немаме дилема во однос на овој стратешки приоритет, пишува Димитриев. Ваквите изјави, додава македонскиот премиер, ...

⇐ DailyКурир ⇒