Девет години од хеликоптерската несреќа кај Катлановско Блаце

Денеска се навршуваат 9 години од хеликоптерската несреќа, во која кај Катлановско Блаце загинаа 11-мина македонски мировници, што се враќаа од мисијата во Босна и Херцеговина. Семејствата на загинатите мировници не прифаќаат дека главната причина за паѓањето на хеликоптерот МИ-17 е необученоста на пилотите за летање во сложени метеоролошки услови. Од надлежните бараат нова истрага. Тогашниот ...

⇐ DailyМРТ ⇒