Даштевски: Продолжувањето на рокот на СЈО ќе ја пролонгира кризата

Тој вели дека е сосема оправдано што ВМРО-ДПМНЕ останува на ставот дека нема да се согласи со продолжување на рокот на СЈО, бидејќи испочитувале се што предвидувал Пржинскиот договор, и дури понудиле зголемување на бројот на обвинители за да постигнат временски со работа, што било одбиено без никаков контрааргумент. Даштевски е убеден дека врз раководството на ДУИ бил вршен притисок за работата ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒