Дамовски: Одлуката за утрешните протести се носи вечерва

Во Скопје продолжуваат протестите на граѓаните кои велат дека се против таканаречената албанска платформа. Пред владата започна протестот „За заедничка Македонија“, се игра оро и се пеат македонски песни. Во рацете секој носи знамиња и им беа поделени црвено-жолти траки. Нивните барања во овие 22 дена се добро познати, откажување од албанската платформа и побараа средба со Јоханес Хан, но од ...

⇐ Daily24 Вести ⇒